БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

Новини ГУ ДПС у Тернопільській області

До якого контролюючого органу платник ЄП (першої-третьої груп) подає податкову декларацію платника ЄП – ФОП та сплачує ЄП у разі зміни податкової адреси, яка пов’язана зі зміною адміністративного району?

Згідно з п. 291.2 ст. 291 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) спрощена система оподаткування, обліку та звітності – це особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, встановлених п. 297.1 ст. 297 ПКУ, на сплату єдиного податку в порядку та на умовах, визначених главою 1 розд. XIV ПКУ, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності.

10:10 22.12.2023

На Тернопільщині до зведеного бюджету надійшло 77,8 млн грн сплаченого податкового боргу

За січень-листопад в абсолютному значенні податковий борг зменшили 495 підприємств, які допустили його на початок року, на загальну суму 97,8 млн гривень. Про це повідомили в управлінні по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Тернопільській області. При цьому 382 суб’єкти господарювання сплатили повністю заборговану суму, а це – 72,8 млн гривень.

10:05 22.12.2023

Фіскальний чек повинен містити усі обов’язкові реквізити

В Головному управлінні ДПС у Тернопільській області нагадують суб'єктам господарювання, що здійснюють розрахункові операції, на обов’язкове дотримання вимог Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів (далі - Положення), затвердженого наказом Міністерства фінансів України 21 січня 2016 року №13 щодо зазначення в фіскальному чеку обов’язкових реквізитів.

10:00 22.12.2023

Документи, які повинна надати ФОП іншому суб’єкту господрювання для уникнення подвійного нарахування єдиного внеску?

Відповідно до п. 1 частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) є підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, та фізичні особи – підприємці, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою – підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР).

09:40 21.12.2023

Можуть скористатися правом на податкову знижку внутрішньо переміщені особи

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що особи, які мають статус ВПО (внутрішньо переміщеної особи), орендують житло, не мають у власності придатної для проживання житлової нерухомості, розташованої поза межами тимчасово окупованої території України та не отримують передбачених законодавством України бюджетних виплат для покриття витрат на проживання, можуть скористатися правом на податкову знижку. Для цього слід подати до податкових органів декларацію про майновий стан і доходи. До декларації необхідно додати копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, копію договору оренди житла, платіжні та розрахункові документи, що підтверджують факт сплати.

09:35 21.12.2023

РРО/ПРРО: діяльність у форс-мажорних обставинах

Варто пам’ятати, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг встановлені Законом України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг". Дія його поширюється на всіх суб'єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі. 

09:30 21.12.2023

За 11 місяців місцеві бюджети Тернопільщини отримали 284,1 млн грн податку на нерухомість

З початку цього року власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів Тернопілля 284,1 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 132,2 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

09:25 21.12.2023

На Тернопільщині у листопаді офіційно працевлаштовано 4618 працівників

З початку року фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області провели індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 65 підприємств краю, за наслідками якої 57 з них погасили заборгованість із заробітної плати на суму понад 10,7 млн грн, з податку на доходи фізичних осіб – 2 млн 362,7 тис. грн, з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  – 3 млн 164,3 тис. гривень.

14:30 19.12.2023

Майже 16 тисяч касових апаратів використовують у роботі представники бізнесу Тернопільщини

Кількість зареєстрованих касових апаратів (РРО та ППРО) по Тернопільській області становить наразі 15998, що на 61% більше порівняні з першим січня 2023 року. Лише у листопаді цього року платниками податків зареєстровано – 113 класичних реєстраторів розрахункових операцій та 619 програмних РРО.

14:25 19.12.2023

Ознака доходу в додатку 4ДФ до Розрахунку для відображення доходів від продажу власної сільськогосподарської продукції, коли сума сукупно за рік не перевищує 12 розмірів мінімальної заробітної плати

Відповідно до п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, для ведення:

14:20 19.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь