A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Право на спадщину співмешканця у цивільному шлюбі.

Цивільний шлюб – доволі поширений вид відносин  між чоловіком та жінкою, який офіційно не зареєстрований воргані ДРАЦС. Чи виникають у такому шлюбі цивільні права та обов’язки, наприклад - право на спадщину одногозі співмешканців, у разі смерті іншого? Детальніше про це  роз’яснюють фахівці Чортківського місцевого центру з надання БВПД.

11:20 15.06.2021

Неправомірно нарахований податковий борг: платити чи ні?

До Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся громадянин В., якомуподаткова службанезаконно нарахувала податковий борг в загальному розмірі понад 74 тис. грн., як власнику нерухомого майна – нежитлової будівлі (стайні).

08:20 17.05.2021

«Адвокат допоміг жертві домашнього насильства захистити свої права

Домашнє насильство – злочин, а не «сімейні справи». Для  постраждалої особи  ідентифікувати домашнє насильство та наважитися  звернутися за допомогою – рішення не просте. Даний злочин має властивість повторюватися знову, що може привести до невтішних наслідків. Особи, які постраждали від домашнього насильства мають право звертатися за безоплатною вторинною правовою допомогою, і цим правом потрібно скористатися. Так, жителька Чортківського району, багатодітна матір звернулася до Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, оскільки стала жертвою домашнього насильства, а саме психологічного.

08:16 17.05.2021

Сплата пенсійного збору при першій реєстрації авто

Придбали легковий автомобіль, що підлягає першій реєстрації в Україні територіальними органами МВС України - не забудьте сплатити пенсійний збір. Хто є платниками, а кого законодавство звільняє від сплати - розповідають фахівці Чортківського місцевого центру з надання БВПД.

14:03 19.04.2021

Спадкування: що варто знати спадкоємцям

«Ніколи не кажіть, що знаєте людину, якщо не ділили  з нею спадок», - казав швейцарський письменник Лафатер. І він мав рацію, адже спори між спадкоємцями дуже поширене явище.

14:01 19.04.2021

Як в центрі БПД допомогли скасувати понад 10000 гривень боргу та повернути субсидію 89 річній жінці

До Чортківського місцевого центру звернулась пані Надія, 1932 року народження, з приводу припинення виплати житлової субсидії. Для жіночки похилого віку вона була вагомою допомогою, тому рішення управління праці та соціального захисту про її припинення стало неприємною несподіванкою для клієнтки центру. У травні 2019 року жінка звернулась за призначенням субсидії. В ході перевірки заяви та декларації в управлінні праці та соціального захисту порушень не виявили і призначили субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово - комунальних послуг по квітень місяць 2020 року включно.

10:10 10.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь