A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА

Адвокат системи безоплатної правової допомоги допоміг матері повнолітньої непрацездатної дитини отримати аліменти

Чи повинні батьки утримувати свою повнолітню дитину, якщо вона є особою з інвалідністю та потребує стороннього догляду? З таким питанням пані Марія звернулася до бюро правової допомоги, оскільки без підтримки чоловіка, який є батькомїхнього сина, вони опинилася в складній життєвій ситуації.

11:02 08.02.2022

Як непрацюючим жінкам отримати допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами?

Непрацюючі вагітні жінки ( також неповнолітні) та жінки, які займаються підприємницькою діяльністю та не беруть участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхуваннямають право звертатися за отриманням державної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

11:01 08.02.2022

Арешт зарплатного рахунку через борги.

До Чортківського бюро правової допомоги надійшло звернення громадянина, в якого з зарплатної банківської картки стягнено кошти в рахунок несплаченого боргу. Чоловік  має заборгованість за кредитом, який він брав в фінансовій установі. Він погоджується, що кредитний договір потрібно виконувати, але його цікавить, чизаконно стягувати кошти із заробітної плати без попередження?

11:46 25.01.2022

Коли чуже житло може стати домівкою

Пані Марія, жителька Чортківського району через суд реалізувала своє право на частину житлового будинку, яка їй не належала, але  вона в ньому проживає та добросовісно користується багато років. Як це стало можливо згідно з законодавством?  Реалізувати право власності на нерухоме майно за набувальною давністю допоміг адвокат системи безоплатної правової допомоги.

11:38 14.12.2021

ДОБІРКА КОРОТКИХ ПРАВОВИХ ПОРАД

Напередодні 10 грудня – Дня безоплатної правової допомоги, приуроченого до Всесвітнього Дня прав людини, фахівці Чортківського місцевого центру  з надання безоплатної вторинної правової допомоги підготували декількакоротких правових порад для громадян, які допоможуть у повсякденному житті:

11:47 09.12.2021

Що таке безоплатна правова допомога?

Виникли правові питання, ви не знаєте куди звернутися за допомогою? Система безоплатної правової допомоги працює для людей, щоб допомогти отриматиправову  інформацію, консультацію та захистити порушені права громадян.

09:23 23.11.2021

Домашнє насильство. Не мовчи!

Проблема домашнього насильства поширене явище, від якого щороку страждає близько  2 млн. українців. Часто домашнє насильство мипов’язуємо з нанесенням ляпасів, стусанів та побоїв особі. Але насправді це поняття значно розширене, адже домашнє насильство може проявлятися по різному: приниження, переслідування, залякування, шантаж,  обмеження волевиявлення особи, позбавлення права користуватися елементами побуту та інш.

09:22 23.11.2021

Чи обов’язкова страховка для виїзду за кордон?

Перед поїздкою в іншу країну, окрім того які речі взяти із собою, слід подумати про страхування. Що ж потрібно знати про страхування для виїзду за кордон розповідає начальник відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Крива.

09:46 10.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь