A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Домашнє насильство. Не мовчи!

Проблема домашнього насильства поширене явище, від якого щороку страждає близько  2 млн. українців. Часто домашнє насильство мипов’язуємо з нанесенням ляпасів, стусанів та побоїв особі. Але насправді це поняття значно розширене, адже домашнє насильство може проявлятися по різному: приниження, переслідування, залякування, шантаж,  обмеження волевиявлення особи, позбавлення права користуватися елементами побуту та інш.

09:22 23.11.2021

Чи обов’язкова страховка для виїзду за кордон?

Перед поїздкою в іншу країну, окрім того які речі взяти із собою, слід подумати про страхування. Що ж потрібно знати про страхування для виїзду за кордон розповідає начальник відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Крива.

09:46 10.09.2021

Як отримати дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства?

Громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельної ділянки із земель державної або комунальної власності - для ведення особистого селянського господарства - не більше 2,0 гектара (п. «б» ч.1 ст.121 Земельного кодексу України).Передача земельної ділянки провадитьсябезоплатно один разза рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування.

09:44 10.09.2021

Алгоритм дій приватизації земельної ділянки для обслуговування жилого будинку

Громадянину, який заінтересований у приватизації земельної ділянки у межах норм безоплатної приватизації, що перебуває у його користуванні, у тому числі земельної ділянки, на якій розташовані жилий будинок, господарські будівлі, споруди, що перебувають у його власності, необхідно подати клопотання до відповідного органу місцевого самоврядування, що передає земельні ділянкикомунальної власності у власність.

09:42 10.09.2021

Протидія булінгу в дитячому середовищі

Жодна дитина не може бути об'єктом свавільного або незаконного втручання в здійснення її права на особисте і сімейне життя, недоторканність житла, таємницю кореспонденції або незаконного посягання на її честь і гідність. (Ч. 1 ст. 16 "Конвенції про права дитини")

09:40 10.09.2021

ПРАВОВА ДОПОМОГА ДОСТУПНА КОЖНОМУ

28 червня 2021 року громадяни України відзначатимуть 25 річницю прийняття Конституції України - Основного Закону України, який має найвищу юридичну силу. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. А захист прав і свобод людини гарантуються державою. 

09:10 24.06.2021

Право на пільгову пенсію захищено в суді

Як захистити  право на пільгову пенсію особі, яка потерпіла внаслідок Чорнобильської АЕС, якщо їй у цьому було відмовлено? Така ситуація склалася із жителем Чортківського району. Пан Василь у 2019 році, коли йому виповнилося 57 років,  звернувся до Головного управління Пенсійного фонду України із заявою про призначення пенсії за віком із його зменшенням як потерпілому внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, але отримав відмову. Пенсійний фонд  мотивував своє рішення  відсутністю посвідчення потерпілого внаслідок Чорнобильської катастрофи, незважаючи на постійне проживання на забрудненій території.

09:09 24.06.2021

Як отримати земельну ділянку для ведення індивідуального садівництва?

Громадяни України із земель державної і комунальної власності мають право набувати безоплатно у власність або на умовах оренди земельні ділянки для ведення індивідуального або колективного садівництва у розмірі не більше 0,12 гектара.

09:07 24.06.2021

Права донорів в Україні

Стати донором крові  - почесна місія, яка може врятувати не одне людське життя. 14 червня – Всесвітній день донора крові, яке відзначається у всьому світі та координується Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Міжнародною федерацією товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародним товариством з переливання крові та Міжнародною федерацією організацій донорів крові. Державою передбачені права та пільги для донорів крові та її компонентів.

11:22 15.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь