A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

Чи обов’язкова страховка для виїзду за кордон?

Дата: 10.09.2021 09:46
Кількість переглядів: 290

Фото без описуПеред поїздкою в іншу країну, окрім того які речі взяти із собою, слід подумати про страхування. Що ж потрібно знати про страхування для виїзду за кордон розповідає начальник відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Крива.

Відповідно до Закону України «Про туризм», страхування туристів (медичне та від нещасного випадку) є обов’язковим і забезпечується суб’єктами туристичної діяльності на основі угод із страховиками. Туристи вправі самостійно укладати договори на таке страхування. У цьому випадку вони зобов’язані завчасно підтвердити туроператору чи турагенту наявність належним чином укладеного договору страхування.

Укладання офіційних договорів між Україною та іншими країнами про безвізовий режим, дещо спростило вимогу про обов’язковість страхування при наявності біометричного паспорту.

Однак, такими діями людина шкодить лише собі, адже відсутність страхування за кордоном може обернутися фатальними наслідками. Вартість зокрема медичних послуг за кордон дуже велика. Тому, страхування зможе попередити лишні клопоти та фінансові витрати.Крім того, на кордоні все ж таки можуть запитати про наявність поліса відповідно до Закону України «Про туризм».

Також варто зазначити, що безвізовий режим Україна має не з усіма державами. Тому, для подорожі в деякі країни все ще потрібна віза, а отже і медичне страхування.Звичайні умови, що передбачають наявність страховки, діятимуть і для мандрівників, що подорожують за паспортом старого зразка.

Страхування, зокрема медичне, є гарантією отримання медичної допомоги безоплатно. Це дасть зможу туристу та його родині уникнути неприємностей що стосуються як фінансових витрат, так і організації надання медичної допомоги.

Укладення договору страхування

У випадку організації поїздки через туристичну компанію – забезпечення страховим полісом буде здійснюватися даною компанією. Якщо ж поїздку ви організовуєте самостійно, то вам необхідно подбати про придбання страхового поліса самостійно.

Відповідно до Закону України «Про туризм» договором страхування повинні передбачатися надання медичної допомоги туристам і відшкодування їх витрат при настанні страхового випадку безпосередньо в країні (місці) тимчасового перебування.

Інформація про умови обов’язкового страхування має бути доведена до відома туриста до укладення договору на туристичне обслуговування.

Обов’язкове (медичне та від нещасного випадку) страхування здійснюється один раз на весь період туристичної подорожі. За вимогою туриста, туроператор чи турагент забезпечують страхування інших ризиків, пов'язаних із здійсненням подорожі.

За бажанням туриста, з ним може бути укладено угоду про страхування для покриття витрат, пов’язаних з анулюванням договору на туристичне обслуговування з ініціативи туриста, або угоду про страхування для покриття витрат, пов'язаних з передчасним поверненням до місця проживання при настанні нещасного випадку або хвороби.

Існує думка, що компанія з хорошою репутацією вирішить всі питання у разі виникнення страхового випадку. Однак, кожна компанія взаємодіє з іншою компанією-асистентом в країні перебування туриста. Тому, у випадку укладення договору страхування необхідно уточнити контактні дані компанії-асистента, яка буде посередником між клієнтом та медичною установою. Ця інформація, як правило, вказується в страховому полісі.

 

За безоплатною правовою допомогою можна звернутися до Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

 

м. Чортків, вул. С. Бандери, 20; тел.: (03552) 2-09-50,

моб. (067) 130-01-73

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь