БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

Адвокат допоміг жінці з інвалідністю  визнати кредитний договір  недійсним

Дата: 01.09.2020 14:59
Кількість переглядів: 1057

Адвокат допоміг жінці з інвалідністю  визнати кредитний договір  недійсним

Жителька Борщівського району Тернопільської області, яка  є особою з інвалідністю з дитинства внаслідок психічного захворювання, в серпні 2013 року уклала кредитний договір з банківською установою. Проте жінка, в зв’язку із станом здоров’я, була неспроможною виконувати умови договору, через що по кредиту виникла заборгованість в розмірі майже 90 тис. грн.

Права клієнтки захищав адвокат системи безоплатної правової допомоги Олександр Когут, який підготував позовну заяву до суду про визнання кредитного договору недійсним.

Жінка з  самого дитинства  страждає психічним розладом, а тому обмежена у здатності контролювати свою поведінку, в зв’язку з чим неодноразово проходила стаціонарне лікування у лікарні. Також було встановлено, що жінка на момент укладання договору з фінансовою установою не усвідомлювала значення своїх дій та не могла керувати ними, а тому відповідно до частини першої статті 225 Цивільного кодексу України є підстави для визнання договору недійсним. Ці обставини підтверджуються медичними документами щодо психічного стану боржника на час укладення  кредитного договору та іншими доказами.

Відповідно до ч. 1,3 ст. 215 Цивільного Кодексу України підставою недійсності правочину є недодержання в момент вчинення правочину стороною вимог, які встановлені в ч.ч. 1-3, 5, 6 ст.203 цього Кодексу. Якщо недійсність прямо не встановлено законом, такий правочин може бути визнаний судом недійсним (оспорюваний правочин).

Борщівський районний суд Тернопільської області задовольнив позовну заяву в інтересах клієнтки та визнав кредитну угоду недійсною. Проте Банк, не погоджуючись із рішенням суду, підготував Апеляційну скаргу  до Тернопільського апеляційного суду.  Адвокат  подав  відзив на апеляційну скаргу. Так, 23 червня 2020 року Тернопільський апеляційний суд  встановив Апеляційну скаргу банку залишити без задоволення.

Завдяки професійним діям адвоката, кредитний договір укладений між клієнткою та банком визнано недійсним.

Нагадуємо, що за безоплатною правовою допомогою можна звернутися до Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Чортків, вул. С. Бандери, 20; тел.: (03552) 2-09-50, або бюро правової допомоги за адресами:

м. Борщів, вул. Шевченка, 20 а, тел.: (03541) 2-28-80;

м. Бучач, майдан Волі, 1, тел.: (03544) 2-11-26;

смт. Гусятин, вул. Суходільська, 7, тел.: (03557) 2-18-90;

м. Заліщики, вул. С. Бандери, 38, тел.: (03554) 2-21-33;

м. Монастириська, вул. Шевченка, 12А, тел.: (03555) 2-12-72.

 

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь