A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

У БІЛОБОЖНИЦЬКІЙ ШКОЛІ ДЕМОНСТРУВАЛИ ФІЛЬМ ПРО РОСОХАЦЬКУ ГРУПУ ТА ВІДЕОМАТЕРІАЛИ ВАСИЛЯ КАПУСТИНСЬКОГО

Дата: 07.02.2024 19:49
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

Фото без опису

Сьогодні, 7 лютого, у приміщенні актової зали Білобожницької ЗОШ І-ІІІ ступенів, за сприяння депутата Білобожницької сільської ради Марії ГОРБАЛЬ та комунальної установи «Центр розвитку» Білобожницької громади, в рамках кіномарафону «Синьо-жовта стрічка», організованого громадською організацією «Тернопільська кінокомісія» під керівництвом Володимира ХАНАСА, для учнів та учениць відбулась демонстрація документального фільму про легендарну «Росохацьку групу», а також патріотичних і просвітницьких відеоматеріалів Василя-Якова КАПУСТИНСЬКОГО – загиблого у боях за Україну Героя із села Білий Потік.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

«Росохацька група» відома нам тим, що в далекому 1973 році, попри заборони та репресії тоталітарного комуністичного режиму, її учасники вели підпільну роботу у місті Чортків, розповсюджуючи листівки національно-патріотичного змісту та встановлюючи синьо-жовтні прапори у публічних місцях. За це учасників групи було засуджено комуністичною владою та ув’язнено на тривалий час.

Фото без опису

На презентації даних документальних фільмів були присутні представники Білобожницької сільської ради: секретар Надія ЗАДОРОЖНА, директор комунальної установи «Центр розвитку» Василь ГРАДОВИЙ і начальник відділу освіти, молоді та спорту Наталія СЛОБОДЯН. Також кінопоказ відвідали батько і мати загиблого Героя Василя-Якова КАПУСТИНСЬКОГО та колишні учасники «Росохацької групи» Володимир і Микола МАРМУСИ.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Після перегляду фільмів Володимир та Микола Мармуси відвідали оновлені приміщення Білобожницького будинку культури та бібліотеки.

Фото без опису

Дякуємо всім, хто долучився до організації даного кінопоказу! Ці фільми – це достойна і важлива праця, яка вкарбовує в пам’ять подвиг та звитягу наших героїчних земляків! Особливої актуальності подібні проєкти набувають сьогодні, коли Україна вкотре перебуває перед лицем страшної загрози. Надзвичайно важливо виховувати наших дітей на споконвічних українських ідеалах свободолюбства та патріотизму, адже саме це є запорукою сильної та процвітаючої держави в майбутньому!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь