БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

Чортків. «Ти потрібен! Для тебе є робота!», - фахівці служби зайнятості запевнили переселенців, які проживають у Колиндянській громаді

Дата: 26.10.2023 12:07
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

Актуальні вакансії; можливості постійного та тимчасового працевлаштування, у т.ч. в складі «Армії відновлення»; професійне навчання; допомога кар’єрного радника у пошуку роботи - про ці та інші послуги служби зайнятості йшла мова під час семінару з внутрішньо переміщеними особами, які перебувають у місці компактного проживання (шелтері), що знаходиться в одному із сіл Колиндянської ОТГ Чортківського району.

Захід відбувся у рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен».

Фото без опису

«У базі вакансій служби зайнятості Тернопільщини зараз є 1758 пропозицій роботи від працедавців регіону. З них – 14,4% із заробітною платою вищою від середньої по області. Найбільша потреба у працівниках є в установах освіти, на підприємствах переробної промисловості, в торгівлі, у сфері охорони здоров'я та наданні соціальної допомоги, - зауважила фахівець філії ОЦЗ. - Знайти бажану вакансію можна через сервіси: в Телеграм ("Робота на Тернопільщині", "Робота зараз. Державна служба зайнятості", «Вакансії! Тернопільська область»); Єдиний портал вакансій; Національний кадровий резерв. Є можливість заповнити анкету-резюме і рекрутери почнуть добір прийнятних для вас місць праці».

Присутні також дізналися про отримання ваучера на оплату навчання (https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery), який покриває 27 тисяч гривень витрат на професійне навчання за 124-ма професіями. Подати заявку можна онлайн на сайті Державної служби зайнятості (https://voucher.dcz.gov.ua/).

Цікавою була інформація про надання мікрогрантів (https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogrant-vlasna-sprava)  на відкриття чи розвиток бізнесу до 250 тис. грн.

Учасники зустрічі мали гарну нагоду проконсультуватися у фахівців служби зайнятості щодо реєстрації в центрі зайнятості, у т.ч. онлайн (https://ter.dcz.gov.ua/novyna/reyestraciya-u-sluzhbi-zaynyatosti-onlayn-0), можливості розірвання трудових відносин в односторонньому порядку, дій у разі втрати документів, отримання послуг служби дистанційно, тощо.

Наголошено, що у місцевому підрозділі служби зайнятості кожному допоможуть скласти резюме, навчити ефективним технікам пошуку роботи, самопрезентації, підготовки до співбесіди із роботодавцем.

Переселенці також дізналися, що у разі працевлаштування ВПО роботодавцям виплачують ряд компенсацій.

Такі зустрічі сприяють створенню сприятливого середовища для внутрішньо переміщених осіб у  професійному розвитку та соціальній інтеграції ВПО у життя на новому місці.
Для отримання більш докладної інформації та доступу до цих послуг варто звернутися до Чортківської філії Тернопільського обласного центру зайнятості за адресою:
м.Чортків, вул. Хичія Івана, 1 або за (0352)40-58-54.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь