БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

В ОНОВЛЕНОМУ ЗАЛІ БАЗАРСЬКОГО СБК ВІДБУЛАСЬ ПРЕМ’ЄРА ЛІТЕРАТУРНО-МУЗИЧНОЇ КОМПОЗИЦІЇ «МАРУСЯ ЧУРАЙ»

Дата: 22.08.2023 17:47
Кількість переглядів: 86

Тривалий час, близько 15 років, у приміщенні залу СБК с. Базар не проводились різноманітні заходи та не лунала українська пісня. Причиною цьому був жахливий стан приміщення, в якому роками провалювалась прогнила підлога, облітала штукатурка зі стін та стелі. У зв’язку з цим працівники культури вимушені були шукати альтернативні місця для проведення мистецьких заходів.

Задля вирішення даної проблеми, з бюджету Білобожницької громади було виділено необхідні кошти для проведення ремонтних робіт. На даний момент в приміщенні залу було відремонтовано підлогу, а також оновлено стіни та стелю.

Фото без опису Фото без опису

У неділю, 20 серпня, в оновленому приміщенні залу Будинку культури вперше за тривалий час відбувся захід, що являв собою літературно-музичну композицію «Маруся Чурай - Співець Віри, Надії та Любові!», присвячений Дню Незалежності України.

Фото без опису Фото без опису

Ідея формування даної літературно-музичної композиції на основі відомої однойменної поеми авторства Ліни Костенко належить жителю с. Базар, історику Гулею Івану Федоровичу. Організація ж даної літературно-музичної композиції із залученням місцевих жителів належить директору СБК с. Базар, депутату Білобожницької сільської ради Василю Гулею.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Захід відбувся за участю місцевого хору, яким на громадських засадах керує колишній художній керівник СБК с. Базар Іван Лемішка. Окремо керівництво представленим жіночим вокальним ансамблем на громадських засадах здійснює вчителька Базарського ЗЗСО І-ІІІ ст. Ганна Василишин, яка, до того ж, виконала головну роль Марусі Чурай у композиції. Відповідальний за звукове оформлення – вчитель Базарського ЗЗСО І-ІІІ ст. Іван Максимів. Ведучою заходу виступила журналістка з Києва, уродженка с. Базар Ірина Віноградова.

Фото без опису Фото без опису

Жителі, присутні на заході, високо оцінили рівень проведення такої патріотично спрямованої композиції, яка особливо доречною є в контексті підняття духу у нелегкий воєнний час.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь