A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

ЗДОРОВА УКРАЇНА - ЗДОРОВА ГРОМАДА - ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА В НОВІЙ УКРАЇНСЬКІЙ ШКОЛІ

Дата: 16.03.2023 18:42
Кількість переглядів: 158

Фото без опису

15-16 березня на Тернопільщині, за участі Міністра освіти і науки України Сергія ШКАРЛЕТА, проходить активний форум «Здорова Україна – Здорова громада – Фізична культура в Новій українській школі».

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Представники Білобожницької громади також не залишились осторонь даного заходу. В рамках форуму, фахівець відділу освіти Марія КУЧМА взяла участь у семінарі-практикумі, майстер-класі та ознайомилась із запропонованим спортивним інвентарем для НУШ, а вчитель фізкультури Буданівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів отримує практичні навички з варіативних модулів навчальної програми для вчителів фізичної культури.

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Цікавими також були рекомендації заступника голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Андрія БОЛЯКА до голів місцевих громад щодо розвитку фізичної культури в громадах.

Зокрема Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет наголосив: "Маємо можливість запропонувати на вибір кожній громаді 60 модулів. Це різні набори спортивних ігор або додаткових спортивних занять. Тренери проконсультують, підготують, нададуть поради вчителям фізкультури. В ідеалі – це підготовка нових тренерів для громади, які могли б якісно запровадити будь-який із цих модулів на території кожної школи. Тернопільщину обрали, тому що її сьогодні можна поставити на перше місце в Україні щодо організації освітнього процесу".

Наша область стала першою в Україні, де почали впроваджувати цю освітню програму.

Бадмінтон, регбі-5, флорбол, петанк, гандбог, фризбі – саме такі види спорту вивчатимуть тепер школярі на уроках фізичної культури, що зробить процес навчання якіснішим, а уроки цікавими та корисними для школярів. Також це сприятиме професійному зростанню учителів фізкультури.

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

«Нова фізична культура» повинна змінити уявлення про стандартні уроки фізкультури, впровадити нові й цікаві види спорту, заохотити учнів вести активне цікаве життя та фізично зміцнити й оздоровити націю України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь