A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

Перерахунок пенсій з 01 грудня 2021 року

Дата: 30.11.2021 16:29
Кількість переглядів: 250

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет на 2021 рік» з 01 грудня 2021 року зростуть розміри прожиткового мінімуму для різних категорій населення. Зокрема, розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, підвищено з 1854 до 1934 гривень або на 80 гривень. Таким чином, мінімальний розмір пенсійної виплати з цієї дати не може бути нижчим, ніж 1934 гривень. Збільшено також максимальний розмір пенсій з 18540 до 19340 гривень.

У зв’язку з цим, Головним управлінням Пенсійного фонду України в Тернопільській області з 01 грудня 2021 року проведено перерахунок складових пенсійних виплат, які базуються на розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, а саме:

- мінімальної пенсії за віком;

- доплати за понаднормовий стаж, передбаченої Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (для непрацюючих пенсіонерів, розміри пенсій яких більші за мінімальні, доплата за понаднормовий стаж визначається у відсотках до прожиткового мінімуму);

- надбавки до пенсії за особливі заслуги згідно з Законом України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною»;

- доплат відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань»;

- щомісячної державної адресної допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій.

Окрім того, проведено перерахунок надбавки, призначеної відповідно до Закону України «Про донорство крові та її компонентів». Розмір надбавки з 01 грудня 2021 року становить 239,30 грн.

Також проведено перерахунок пенсійних виплат непрацюючих пенсіонерів, які мають 65 років і більше (за наявності стажу роботи 30 років у жінок і 35 років у чоловіків). Законодавством визначено, що для цієї категорії осіб розмір пенсії за віком не може бути меншим ніж 40 відсотків від мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік. Оскільки з 01 грудня 2021 року в Україні зросла мінімальна заробітна плата із 6000 гривень до 6500 гривень, то мінімальний розмір пенсій зазначеним особам збільшено з 2400 гривень до 2600 гривень.

Для працюючих пенсіонерів перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної заробітної плати здійснюється після звільнення з роботи (або припинення ними підприємницької діяльності).

Усі перерахунки пенсійних виплат проведено в автоматизованому режимі без додаткових звернень до органів Пенсійного фонду України. Перераховані пенсії одержувачі зможуть отримати у виплатний період грудня – з 4 по 25 число.

 

Головне управління
Пенсійного фонду України
в Тернопільській області

26.11.2021


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь