БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

В Білобожниці відбулися святкові урочистості з нагоди 30 – ї річниці Незалежності України та Дня Державного Прапора

Дата: 24.08.2021 12:26
Кількість переглядів: 1350

Фото без описуУ неділю, 22 серпня 2021 року, на центральній площі села Білобожниця (перед Будинком культури) відбулися урочисті заходи приурочені двом найбільшим національним святам України – Дню Державного Прапора та 30-й річниці Незалежності України.

На початку урочистостей, за доброю християнською традицією звернули свої очі та серця з подячною молитвою-молебнем за нашу Неньку Україну, її захисників, владу та усіх українців.

Фото без опису

Хвилиною мовчання вшанували усіх хто віддав життя за Незалежність України, хто боронив державу ціною свого власного життя.

Учні Білобожницької ЗОШ І-ІІІ ст., Заяць Віра та Григорій поклали квіти до підніжжя пам’ятного Хреста «Борцям за волю України», як символ пам’яті та шани.

Фото без опису Фото без опису

Під час святкового дійства священнослужителями освячено синьо-жовтий прапор, який підняли учасники АТО, активні діячі 90-х буремних років на чолі з головою громади Віктором Шепетою. Прапор вільно замайорів в центрі села Білобожниця.

Фото без опису Фото без опису

Активна діячка 90-х років за відновлення Незалежності України Стефанія Музичка звернулася до усіх присутніх, де пригадала нам ті часи коли Україна була під радянською окупацією, і як важко давалася бажана свобода Батьківщині.

Фото без опису Фото без опису

Урочисто відкривав святковий концерт піснею «Осанна Україні» мішаний хор Білобожницької громади з оркестром, під керівництвом хорового диригента Василя Градового. Який виконав пізніше наступні твори «Наш стяг» та «Чом, чом, чом, земле моя».

Фото без опису Фото без опису

З привітальним словом до жителів та гостей села звернувся голова громади Віктор Шепета, який побажав розвивати та будувати нашу Україну задля молодого покоління та в пам’ять тим хто поліг за її Незалежність.

Фото без опису

У святкову програму були задіяні учасники з різних сіл Білобожницької громади, зокрема хореографічні колективи з села Ридодуби під керівництвом Тетяни Гнатюк, сольні виконавці з села Калинівщина та Семаківці, жіночий квартет з села Джуринська Слобідка, ансамбль дівчат з села Косів, талановитий сольний номер від перспективного молодого акордеоніста Петра Пісяка, професійні та майстерні номери від Джуринської мистецької школи, а також сольні виконання від гостей свята.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Щиро дякуємо спонсорам за допомогу у проведені святкування, а зокрема підприємцям Гавадюк Світлані, Сюсяк Зеновію, Клапатому Івану, Бобко Марії, директору ПАП «Дзвін» Василю Градовому.

ЗІ СВЯТОМ!

Більше фотографій на сторінці Фейсбук Bilobozhnytska Hromada.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь