A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

Шановні споживачі природного газу Чортківщини!

Дата: 21.08.2020 10:59
Кількість переглядів: 435

 

 

Фото без опису

 

Шановні споживачі природного газу Чортківщини!

У 2020 році здійснення оплати за розподіл природного газу стало звичним явищем для кожного споживача природного газу в Україні.

Проте, у Чортківському районі на Тернопільщині ПрАТ «Тернопільгаз» фіксує факти заборгованості з оплати за розподіл природного газу, який став винятком з поміж інших населених пунктів області.

Інформуємо, що оплата за розподіл природного газу є обовязковою для кожного споживача України. Відповідно по постанови Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг від  07 жовтня 2019 року №2080, оплату за природний газ було розділено на оплату за газ  як товар, та оплату за послугу із його розподілу з січня 2020 року. Таким чином, виконано Закон України «Про ринок природного газу» та вимоги Третього енергетичного пакету, згідно з якими доставка газу має бути відділена від його продажу.

Тому споживачі сплачують окремо за сам газ,  як за товар, та за послугу з його доставки.

Постанова НКРЕКП про абонплату за транспортування газу є обов’язковою до виконання всіма суб’єктами ринку природного газу, в тому числі - споживачами. Натомість, несплата за розподіл природного газу тягне за собою  негативні наслідки у вигляді припинення (обмеження) доставки (розподілу) природного газу споживачу-боржнику та  стягнення заборгованості з нарахуванням штрафних санкцій в судовому порядку, що означає  100% відповідальність кожного споживача.

Шановні споживачі! Просимо бути уважними та контролювати вчасне здійснення своїх платежів   з розподілу природного газу та не допускати накопичення боргу, який є обовязковим до погашення! Оскільки в деяких випадках розмір плати за доставку газу є меншим за комісію банку, споживачеві буде вигідніше сплатити за кілька місяців одразу.

Детальну інформацію щодо методів оплати за послугу з розподілу природного газу можна отримати на офіційному сайті підприємства www.tgaz.te.ua у розділі «ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ СПОЖИВАЧІВ», рубриці «ОПЛАТА за послугу з розподілу природного газу» або за номерами телефонів Контакт-центру «Тернопільгазу»:

0 352 519 904;

0 970 519 904;

0 950 519 904.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь