БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

Субсидія!!!

Дата: 15.05.2018 15:55
Кількість переглядів: 864

Які існують обмеження на отримання житлової субсидії?

 

Житлова субсидія - це безповоротна адресна державна соціальна допомога громадянам — мешканцям домогосподарств та багатоквартирних будинків і не можуть самотужки сплатити за житлово-комунальні послуги, оплачувати витрати на управління.

ВАЖЛИВО! Постановою Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2018 р. № 329 з 1 травня 2018 р. введено обмеження щодо призначення житлових субсидій. Житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо:

1) загальна площа житлового приміщення перевищує 120 кв. метрів для квартири і 200 кв. метрів для індивідуального будинку (крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, в яких не менше року проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування);

2) будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства має у своєму володінні транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда).

При цьому не враховуються транспортні засоби, одержані безоплатно чи придбані на пільгових умовах через структурні підрозділи з питань соціального захисту населення, у тому числі за рахунок грошової допомоги на придбання автомобіля.

З) житлова субсидія не може призначатися одночасно за зареєстрованим місцем проживання особи та за місцем її фактичного проживання.

Громадянам потрібно пам’ятати, що призначення житлової субсидії здійснюється тепер лише після подання нових заяви і декларації, якщо у складі домогосподарства є:

внутрішньо переміщені особи;

особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства;

особи, які є орендарями житлових приміщень (будинків);

особи, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають;

особи, які відповідають вимогам, визначеним в абзацах другому — четвертому підпункту 3 пункту 6 Положення про порядок призначення житлових субсидій.

Нагадуємо, що за безоплатною правовою допомогою можна звернутися до Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Чортків, вул. С. Бандери, 20; тел.: (03552) 2-09-50, або бюро правової допомоги за адресами:

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

Роз’яснення надано в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!»

https://www.facebook.com/ChortkivMCBVPD/videos/2007505709572122/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь