A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

Чи скасують субсидії в 2017 році? Та кому потрібно звернутися за перерахунком!

Дата: 14.06.2016 15:19
Кількість переглядів: 1206

На Тернопільщині поширюються чутки, що незабаром скасують субсидії, а декому доведеться повертати гроші.

 

Проте у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації цю інформацію спростовують, а також запевняють, що програма субсидій діятиме, як мінімум, до кінця року. Принаймні державні кошти на це передбачені.

На Тернопільщині користується субсидіями понад двісті тисяч жителів. У державному бюджеті передбачено достатньо коштів на ці витрати.

«Програма субсидій затверджена Кабінетом Міністрів України. Кошти закладені до кінця року. З наступного року ця програма має бути продовжена. Тож хвилюватися з цього приводу наразі немає причини. Громадяни України зможуть користуватися субсидіями. Умови залишаються такі самі: претендувати на субсидії можуть громадяни України, які не робили покупок вартістю п’ятдесят тисяч гривень. Розмір субсидії залежить від доходів громадян. Довідки про доходи не потрібно подавати, ми отримуємо цю інформацію від фіскальної служби. Відтак причин для хвилювання з приводу скасування субсидій немає», – розповідають зз у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

Користуючись субсидіями не варто забувати і про економне споживання енергії. Оскільки невикористана субсидія залишається на рахунках споживачів. У департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації нагадують: перерахунок субсидій відбувається автоматично без звернень громадян.

Потрібно знати що правила розрахунку субсидії в Україні змінилися.

Це пов’язано з набранням чинності Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» № 319 від 27 квітня 2016 року, тому тернополянам, які її отримували, варто, доки не пізно, поцікавитись, чи автоматично вам переоформлять допомогу, чи варто зробити це самим, повідомляє intermarium.com.

Тепер субсидія на квартплату, світло, газ, воду та централізоване опалення призначається з місяця звернення за цим видом державної допомоги і до кінця опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців.

Раніше допомогу давали на календарний рік, Оскільки опалювальний сезон офіційно закінчився 30 квітня, то будуть призначені субсидії з травня 2016 року по квітень 2017 року включно.

Проте в цьому правилі є винятки. Субсидія на тверде паливо і скраплений газ, як і раніше, призначається на календарний рік. Якщо така субсидія не призначена в 2016 році до вступу в силу зазначеного вище документа, для її виплати необхідно подати заяву та декларацію про доходи.

У зв’язку з цим всі споживачі, які отримували допомогу на комуналку в 2015 році, повинні найближчим часом надати ці документи до територіального Управління соціального захисту населення або в сільраду. У такому разі їм розрахують субсидію на тверде паливо та скраплений газ з 1 січня 2016 року.

Також слід врахувати, що з 1 травня споживачам за їх вибором надаються або пільги, або субсидії. Це стосується також допомоги на придбання твердого палива та скрапленого газу.

Якщо раніше людина отримувала пільгу і субсидію одночасно, то тепер їй автоматично перестануть платити пільгу, а залишать субсидію. У той же час, якщо споживач віддає перевагу пільгам, йому необхідно написати відповідну заяву.

Посилання - http://brukivka-info.blogspot.com/2016/06/2017.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь