A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

СХІД і ЗАХІД єднає РІЗДВО!!!

Дата: 11.01.2018 13:23
Кількість переглядів: 727

СХІД і ЗАХІД єднає РІЗДВО

    5 січня Чортківщина гостинно зустріла групу дітей зі Сходу, які приїхали в наші краї на Різдвяні свята. Упродовж п’яти днів гості знайомились із духовними і культурними надбаннями та християнськими традиціями галичан.

    Не залишилися осторонь освітяни, жителі громади Білобожницької ОТГ. Із щирим серцем зустріли трьох дівчаток – одноліток із смт. Торецьке Донецької області у сім’ях Максимчука Віктора та Оксани, Щипчик Михайла та Тетяни з с. Білобожниця, Андраша Василя та Наталії з с. Ридодуби. З колегами- освітянами зі сходу, керівниками груп, розділила святвечірішню трапезу родина директора Ромашівського НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ» Здебської Д.М.

   Діти у сім’ях долучились до традицій святкування Різдва: дванадцять пісних страв на столі, спільна молитва родини, благословіння глави сімейства, колядування надовго запам’ятаються донеччанам.

   Вразила дівчину зі сходу постановка Різдвяного вертепу, з яким завітали до родини Андраш учні Ридодубівської школи. Гостя побувала на театралізованому дійстві «У ніч на Різдво», яке відбулося у Будинку культури с.Ридодуби. Разом з родинами Максимчук та Щипчик дівчатка вивчили колядку і, прославляючи Дитятко в яслах, відвідали не одне помешкання жителів Білобожниці.

   Діти, які приїхали до нас з острахом, недовірою і, навіть, зі слізьми на очах, звідти, де йде справжня війна, завдяки проживанню в сім’ях ровесників Білобожницької громади зуміли відчути особливу гостинність, щирість, неповторну духовну атмосферу жителів західної України.

    Наші гості приєднувалися до загальнорайонних заходів. 6 січня була організована Різдвяна вечеря у єпархіальному управлінні під благословенням Владики Димитрія за участю голови ОДА С.С. Барни, депутата Верховної Ради О.С. Барни, представників освіти, влади. Дітей із сходу пригостили проскурками із медом, привітали піснями, віршами та колядками. 8 січня гості відвідали Марійський духовний центр Зарваниця, один з п’ятнадцяти світових духовних Богородичних центрів, визнаних Вселенською католицькою церквою. Впродовж третього дня свят було організовано екскурсійно-розважальну програму містом Чортковом, діти переглянули Різдвяно-концертну програму у Чортківському гуманітаро-педагогічному коледжі ім. Олександра Барвінського. Школярі смачно перекусили, відпочили та ближче познайомилися з неповторною і самобутньою історією славного Чорткова, відчули атмосферу давнини з присмаком сучасності у музеї-їдальні "Пан Чартковський".

   Щасливі, із приємними враженнями про жителів західної України, із подарунками від родин та учнів Білобожницької школи Донеччани поверталися додому. Пам’ятаймо слова Матері Терези: «Нехай кожен, хто приходить до тебе, піде, ставши кращим і щасливішим».

    Відділ освіти, молоді та спорту Білобожницької сільської ради дякує усім хто долучився до цієї акції: заступнику директора з виховної роботи Білобожницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Біланик Н.І., директору Ридодубівської ЗОШ І-ІІ ступенів Підперигорі Г.З., директору Ромашівського НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ» Здебській Д.М., класним керівникам цих шкіл, батькам Максимчук Ірини, учениці 6 класу Білобожницької ЗОШ І-ІІІ ст., Щипчик Інни, учениці 8 класу Білобожницької ЗОШ І-ІІІ ст., Андраш Тетяни, учениці 9 класу Ридодубівської ЗОШ І-ІІ ступенів та координатору Різдвяної зустрічі однолітків Нозі Л.М., методисту відділу освіти, молоді та спорту Білобожницької сільської ради.

   Пам’ятаймо, патріот не той, хто про це говорить, а той, хто робить світ навколо себе кращим.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь