БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

Дошкільна освіта Білобожницької ОТГ: проблеми та шляхи їх вирішення.

Дата: 14.07.2017 10:27
Кількість переглядів: 1590

      Дошкільна освіта Білобожницької ОТГ: проблеми та шляхи їх вирішення. 11 липня 2017р. у дошкільному навчальному закладі с.Білобожниця за ініціативи відділу освіти, молоді та спорту Білобожницької сільської ради відбулися збори батьків, які бажають влаштувати своїх дітей у садочок.

     У своєму виступі завідувач Білобожницьким ДНЗ О.С. Черкасова наголосила: «Проблема забезпечення дітей дошкільного віку місцями у дошкільному навчальному закладі є актуальною і досить важливою, оскільки кількість бажаючих відвідувати садочок у два рази перевищує потужність закладу.

    Який вихід? Які перспективи? Тільки у співпраці, взаєморозумінні між батьками, працівниками навчального закладу, відділу освіти і керівництва Білобожницької ОТГ можна розв’язати дану проблему.

    Цьогоріч відділом економічного, земельного та комунального розвитку Білобожницької ОТГ розроблено проектно-кошторисну документацію на будівництво на території нинішнього ДНЗ двоповерхового корпусу із актовою та спортивними залами, навчальними кімнатими і, практично, на завершальному етапі процедура експертиз даного проекту. Сучасне приміщення і оснащення навчального закладу – запорука надання належних освітніх послуг дошкільнятам».

    Начальник відділу освіти, молоді та спорту Білобожницької сільської ради Грицик Г.Я. повідомила, що згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 року № 752 «Про створення Єдиної електронної бази з питань освіти» та відповідно до проекту «Україна. ІСУО (інформаційна система управління освітою)», складовою частиною якого є програма «Електронна реєстрація до дошкільних навчальних закладів», запроваджено систему електронного обліку та реєстрації дітей до дошкільних навчальних закладів.

    Відповідно до частини 2 статті 19 Закону України «Про дошкільну освіту», «Про доступ до публічної інформації», «Про захист персональних даних», підпункту 4 пункту «б» статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», організацію обліку дітей дошкільного віку віднесено до виконавчих органів сільських рад (лист МОНУ від 28.04.2015 № 1/9-215), Положення про дошкільний навчальний заклад, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 №305, (зі змінами) з метою запровадження єдиного підходу до проведення прийому дітей у ДНЗ, які знаходяться у комунальній власності об’єднаної територіальної громади, виконком Білобожницької сільської ради затвердив «Положення про порядок загальної електронної реєстрації дітей у дошкільні навчальні заклади Білобожницької ОТГ» від 03.07.2017 року, яким передбачається порядок, квоти та підстави для позачергового та першочергового зарахування у дошкільні навчальні заклади Білобожницької ОТГ.

       Програма «Електронна реєстрація до дошкільних навчальних закладів» забезпечує рівний доступ громадян до системи реєстрації, дозволяє стежити за пересуванням дітей в електронній черзі, має захисну систему для збереження персональних даних.

      Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Білобожницької сільської ради Слободян Н.Б. – адміністратор реєстру, яка здійснює контроль за функціонуванням реєстру, видачу направлень на зарахування у ДНЗ, надає консультаційну допомогу батькам, або особам які їх замінюють, проводить ротацію заяв в межах реєстру сіл, забезпечує збереження та захист інформації. Наталія Богданівна провела майстер-клас для батьків.  

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь