A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

Науково-методична конференція «Реалізація концептуальних засад Нової української школи в системі реформування освітньої галузі ОТГ»

Дата: 05.09.2017 09:51
Кількість переглядів: 894

Науково-методична конференція «Реалізація концептуальних засад Нової української школи в системі реформування освітньої галузі ОТГ»

         29 серпня 2017 року в Білобожницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася науково-практична конференція «Реалізація концептуальних засад Нової української школи в системі реформування освітньої галузі ОТГ», метою якої було визначення стратегічних пріоритетів розвитку освіти в умовах децентралізації, шляхи їх реалізації, скерування педагогічної спільноти до реалізації ціннісних пріоритетів особистості, суспільства, держави на засадах європейських вимірів якості освіти. Конференція організована і проведена відділом освіти, молоді та спорту Білобожницької сільської ради.

     Учасниками конференції були керівники загальноосвітніх закладів, дошкільних закладів,педагогічні працівники . У конференції взяли участь 2 дошкільних навальних заклади, 2 загальноосвітні навчальні заклади І-ІІІ ст. та І-ІІ ст.,один НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів», які в новому навчальному році реалізовуватимуть Концепцію «Нової української школи».

    З вітальним словом до учасників конференції звернулася методист відділу освіти, молоді та спорту Білобожницьої сільської ради Нога Л.М.

    Сьогодні перед освітянами постає питання: «Як забезпечити сучасну якісну освіту для успішності людини упродовж всього її життя?». Нове освітнє законодавство орієнтується саме на цей запит сучасного суспільства.

     Із доповіддю «Досягнення та виклики на шляху створення Нової української школи» виступила Грицик Ганна Ярославівна, начальник відділу освіти, молоді та спорту Білобожницької сільської ради, яка ґрунтовно проаналізувала роботу загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів ОТГ дошкільної та загальної середньої освіти в 2016/2017 навчальному році й окреслила основні цілі та пріоритетні завдання на новий 2017/2018 навчальний рік » .

    «Про науково-методичний супровід викладання навчальних предметів на засадах Нової української школи» розповіла кандидат педагогічних наук, доцент кафедри інформатики та методики викладання ТНПУ ім. В. Гнатюка Барна О.В., та зазначила, що новий зміст освіти базується на формуванні компетентностей, потрібних учням для життя . Зміни мають відбуватися як в самій освіті ОТГ, так і в діяльності кожного педагога.

     Цікавими міркуваннями щодо пріоритетів розвитку сучасної освіти поділилася психолог Білобожницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Деркч Л.Л., звернувши увагу на компетентнісний підхід до формування цінностей, моральних ідеалів особистості вчителя і учня як основа навчально-виховного середовища в новій українській школі»

     У роботі конференції взяли участь головний лікар Чортківського обласного протитуберкульозного диспансеру Черкасов М.О., який ознайомив присутніх з актуальними змінами медичної реформи України.

     Досвідом роботи щодо діяльності навчально-виховного комплексу поділилася директор НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ» Здебська Д.М. Директор Ридодубівської ЗОШ І-ІІ ступенів Підперигора Г.З виступила по питанні «Основні аспекти діяльності загальноосвітнього закладу» .

    З питань профорієнтаційної роботи виступила провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Бойчук Л. М.               Робота конференції завершилася обговоренням і прийняттям пропозицій до резолюції конференції.

     У рамках проведення серпневої конференції було організовано виставку «Педагогічні досягнення освітян» на якій були представлені методичні матеріали Білобожницької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Ридодубівської ЗОШ І-ІІ ступенів, комунального дошкільного закладу с. Білобожниця.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь