A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

Безоплатна правова допомога в умовах воєнного стану

Дата: 20.04.2022 16:22
Кількість переглядів: 190

Фото без описуПід час війни у людей виникаєбезлічправовихпитань: 

  • як перетинатидержавний кордон?
  •  як платитикомуналки?
  • як отримати статус ВПО абобіженця?
  • як захистититрудові права?

 

На всіці та іншізапитання вам дадутьвідповідьюристисистемибезоплатноїправовоїдопомоги, а окремимкатегоріямще йдопоможутьзахиститисвої права в суді.

 

Як отриматибезоплатнуправовудопомогу?

 

Телефоном:

За номером 0 800 213 103 надаютьсяконсультації та роз’яснення з правовихпитань, додатковівідомості про наданнябезоплатноїправовоїдопомогитощо. Дзвінки у межахУкраїнибезкоштовні. Дзвінки з-за кордону – за номером  +38 (044) 363 10 41 (вартістьдзвінка за тарифами оператора).

 

Онлайн

Отримати онлайн правовудопомогуможна у кабінетіклієнта на сайтісистеми БПД, у мобільнихзастосунках «Безоплатнаправовадопомога» або «Твоє право», у Телеграм та Вайбер. Посилання тут - https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

 

У бюро правовоїдопомоги та в консультаційних пунктах

Система БПД маєрозгалужену мережу по всійУкраїні. На жаль, через військовідіїчастина бюро правовоїдопомогизакрита.Проте бюро правовоїдопомогипрацюють, де тількицеможливо.

Працівникисистеми БПД працюють і в консультаційних пунктах: у приміщенняхорганівдержавноївлади, місцевогосамоврядування, соціальногозахистунанесення, спеціалізованихустанов, місцях компактного розміщеннявнутрішньопереміщенихосіб, у тих регіонах, де не ведутьсябойовідії.

Подивитисярозташування, номерителефонівтаактуальнуінформацію про режимироботи бюро правовоїдопомогиможна на ????мапі: https://bit.ly/bpd_buro. Там же є графікроботиконсультаційнихпунктів.

 

Найновішіправовінорми у формівікі-статей можнапереглянути на платформіWikiLegalAid (https://wiki.legalaid.gov.ua). Там є роз’яснення простою мовоющодо прав громадян та порядку їхреалізації; зразкидокументів; посилання на судову практику, цілийрозділприсвячено нормам, пов'язанимізвоєнним станом в Україні.

 

?Довідково.

-Безоплатнаправовадопомога – ценаданняправовихпослуг, щогарантуються державою та повністюфінансуються за рахуноккоштів ???????? Державного бюджету України.

-Безоплатнапервиннаправовадопомога (БППД) – цеінформування людей про їхні права та щоробитиякщо, вони порушені. Ценаданняправовоїінформації, консультацій і роз’яснень з юридичнихпитань. Цескладеннязаяв, скарг, іншихдокументів правового характеру, крімпроцесуальних. Право на безоплатнупервиннуправовудопомогумаютьусігромадяниУкраїни.

- Безоплатнавториннаправовадопомога (БВПД) – цезахист, здійсненняпредставництваінтересівосіб у судах, іншихдержавних органах, органах місцевогосамоврядування, перед іншими особами; складеннядокументівпроцесуального характеру. Право на БВПД маютьсоціальнонезахищенікатегоріїгромадян – малозабезпечені, люди з інвалідністю, ветерани війни, члени загиблих захисників Україн, внутрішньопереміщені особи, постраждалівіддомашньогонасильства, діти та інші особи, визначені законом «Про безоплатнуправовудопомогу» (https://bit.ly/3dSxQBa).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь