A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

Герої нашого краю!

Дата: 23.05.2021 15:25
Кількість переглядів: 526

Фото без описуСьогодні, вшановуємо Героїв України всіх часів та епох, які віддали своє життя за нашу незалежність! Наша земля багата патріотами та героями, які споконвіку боронили та захищали її від загарбників. Сьогодні, не можемо не згадати Героїв нашого краю, які героїчно полягли та віддали найцінніше - своє життя!

 

Фото без опису

Коцюк Руслан Володимирович - народився 3 травня 1978, с. Джурин Чортківського району Тернопільської області —український військовик, старший лейтенант, командир взводу розвідки 3-го батальйону 51-ї окремої мехбригади. Мобілізований до лав Збройних сил України 11 квітня 2014 року.

Вишкіл проходив у військовій частині у Володимирі-Волинському. Наприкінці травня направлений до Іловайська. Останній раз виходив на зв'язок 28 серпня, перебуваючи під Іловайськом. З того часу рідні бійця кинули всі сили, щоб знайти його.

Загинув 29 серпня 2014 року під час прориву з оточення під Іловайськом (Донецька область).

Перепохований у рідному селі 20 березня 2015 року. Батьки Руслана передчасно пішли з життя. Залишилася дружина Іванна і двоє дітей — донька Марічка і син Ігор.

Указом Президента України № 311/2015 від 4 червня 2015 року, нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

 

Фото без опису

Сторчак Іван Васильович - народився 11 січня 1996, с. Криволука Чортківського району Тернопільської області — український військовий, солдат Збройних сил України, учасник російсько-української війни.

Виріс у багатодітній родині. Вчився в початковій школі рідного села, потім — у загальноосвітній школі в сусідній Палашівці. По закінченні школи продовжив навчання у Бучацькому профтехучилищі, де здобув спеціальність будівельника.

Навесні 2016 року призваний на строкову військову службу. В лютому 2017 підписав контракт, і після підготовки у навчальному центрі відбув до зони проведення антитерористичної операції.

Солдат, навідник кулеметного взводу 3-ї мотопіхотної роти 59-ї окремої мотопіхотної бригади.

Загинув 12 серпня 2017 року, у другій половині дня, від кулі снайпера під час бою з російськими терористами, які відкрили вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів по українських укріпленнях неподалік с. Водяне Донецької області, на Приморському напрямку.

16 серпня 2017 року у Катедральному соборі верховних апостолів Петра і Павла у місті Чорткові відбулась панахида за загиблим воїном Іваном Сторчаком. У рідному селі в останню путь його проводжали рідні та односельці.

Похований у селі Криволука Чортківського району Тернопільської області.

Батько помер, залишились мати, дві сестри і троє братів.

Указом Президента України № 363/2017 від 14 листопада 2017 року, «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Слава Героям України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь