A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

Лікарняні та декретні від Фонду отримали 2,6 млн працюючихза підсумками 2020 року

Дата: 26.02.2021 12:28
Кількість переглядів: 384

Фонд соціального страхування України направив 17,4 млрд гривень на фінансування лікарняних, ізоляції від COVID-19, допомог по вагітності та пологах для працюючих, які тимчасово втратили працездатність упродовж 2020 року. Це на 20,7% або майже 3 млрд гривень більше, ніж за підсумками 2019 року.

Матеріальне забезпечення від Фонду отримали 2,6 млн застрахованих осіб.   Фондом у повному обсязі профінансовано заяви-розрахунки, подані страхувальниками (роботодавцями) упродовж 2020 року.

Зокрема, за оперативними даними на допомоги по тимчасовій втраті працездатності (у тому числі в разі потреби догляду за хворою дитиною і перебування на самоізоляції) Фонд направив 12,4 млрд гривень. Для здійснення виплат працюючим жінкам, які знаходились у декретній відпустці у минулому році, Фонд направив 4,9 млрд гривень. Допомоги на поховання профінансовано на загальну суму 0,05 млрд гривень.

ПорядокотриманняматеріальногозабезпеченнявідФонду:

1. Отриманийвзакладіохорониздоров’ялистокнепрацездатностіпрацівникпередаєдоуповноваженоїособинапідприємстві–кадровика, табельникаабобухгалтера, длязаповненнязворотноїсторонилистканепрацездатності (визначеннястраховогостажузастрахованоїособитакількостіднів, заякібуденадаватисяматеріальнезабезпечення).

2. ЛистокнепрацездатностіпередаютьнарозгляддоКомісії (уповноваженого) ізсоціальногострахуванняпідприємства, установи, організації (у строк до 10 календарних днів приймаєтьсярішеннящодонаданняматеріальногозабезпечення).

3. Бухгалтеріястрахувальникарозраховуєсумуматеріальногозабезпеченнятаоформляєзаяву-розрахунокдляотриманняфінансуваннявідФонду. На це відведено до 5 робочих днів.

4. Страхувальникподаєзаяву-розрахунокдоФонду (мирадиморобитицедистанційно), післячогона її підставі здійснюєтьсяперерахуванняФондомзаявленихкоштівнаспеціальнийрахунокстрахувальника. Дізнатись, чивжеперерахованоФондомкошти безпосередньо на рахунок роботодавця, застрахованіособиможутьутелеграм-каналіhttps://t.me/socialfundзатегом #фінансування_страхувальників, заякимщоденнооновлюєтьсяінформаціяпростанфінансуваннязаяв-розрахунків.

5. Виплатароботодавцемматеріальногозабезпеченнязастрахованимособам здійснюєтьсяунайближчийпіслядняпризначеннядопомогистрок, установленийдлявиплатизаробітноїплати, абоодразупісляотриманнякоштіввідФонду.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь