A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

ПРАЦЮЄМО НА РЕАЛЬНИЙ РОЗВИТОК ГРОМАДИ В ЦІЛОМУ І ПОСТУПОВО - ДЛЯ КОЖНОГО СЕЛА, ЗОКРЕМА.

Дата: 13.01.2021 17:53
Кількість переглядів: 438

Фото без опису31 грудня 2020 року депутатським корпусом Білобожницької сільської ради прийнято рішення щодо продажу права оренди двох земельних ділянок площею 10,26 га та 18,30 га. З цього приводу в Інтернет-мережі окремими особами ширяться провокаційні статті, так звані  софізми - свідоме перекручення певних правил і законів раціонального теоретичного мислення.
Тому до уваги - офіційне роз'яснення.

Так ще у 1996 році при розпаюванні землі, жителі села погодились на меншу частку паю, для того, щоб залишити землі запасу. Впродовж багатьох років ці землі використовувались як пасовища. Однак, зі зниженням поголів'я худоби в селі, потреба у великих площах пасовищ поступово почала відпадати. Наголошую про те, що, як ця частина земельних ділянок знаходиться поблизу лісу, з часом вони із насіння заростають кущами та чагарниками( як приклад: в урочищі Корчівка землі сільськоі ради  - бувші городи так заросли, що приходилося із великими затратами викорчовувати заліснення сільських земель). Виходячи із вищесказаного, було прийнято рішення, що землі мають і надалі використовуватись на благо всієї звиняцької  громади.  Таким чином, депутати вирішили передати зазначені землі у оренду строком на 7 років. Продаж права оренди буде проводитись не сільською радою, а сертифікованою незалежною організацією. Оголошення про час, місце та дату торгів буде оприлюднено на офіційному сайті Білобожницької сільської ради та у місцевій газеті, тому кожен бажаючий, зможе взяти участь у торгах. Кошти від орендних плат будуть спрямовуватися виключно на благоустрій та покращення соціально-культурної сфери села Звиняч. Принципова позиція голови громади Віктора Шепети та депутатського корпусу Білобожницької сільської ради відкрита - кошти, які заробляються громадою села, повинні використовуватися виключно на розвиток цього села.
Адже, незважаючи на те, що місцевою владою спільно з ПАП "Дзвін" та його керівником Василем Градовим, який є і депутатом обласної ради VI та VII скликань, вкладено власні кошти та залучено кошти обласного та державного бюджетів, проблем у селі - достатньо. До прикладу - стан віддалених від центральної дороги вулиць села, в які потрібно вкладати ще чималі кошти, щоб хоча би засипати їх щебенем.

Що ж стосується учасників АТО, то всім, хто проживає на території села, надано земельні ділянки.
Варто також звернути увагу, що строк оренди невеликий і у разі збільшення поголів'я худоби у селі, ці ділянки знову зможуть використовуватись під пасовища.

Тому, людей, які поширюють таку інформацію, закликаємо не займатися порожнім популізмом і пустослів’ям, а  на власному прикладі розказати жителям села про свій вклад у реальний, відчутний для сільчан, його розвиток та   врешті-решт долучитися до покращення його благоустрою особистим внеском!

З повагою Білобожницький сільський голова - Віктор Шепета.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь