A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛОБОЖНИЦЬКА ГРОМАДА
Чортківський район, Тернопільська область

Як отримати податкову знижку на навчання

Дата: 12.08.2020 15:47
Кількість переглядів: 580

Як отримати податкову знижку на навчання

Податковим кодексом України передбачено право платників податку на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Податкова знижка – це сума, на яку дозволяється зменшити розмір сплаченого особою податку на доходи фізичних осіб у зв’язку з оплатою нею послуг навчання.

До переліку витрат, дозволених до включення до податкової знижки відносять суму коштів, сплачених платником податку за фактично здійснені протягом звітного податкового року витрати на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

      Скористатися податковою знижкою, можливо, до 31 грудня року наступного за звітним. У 2020 році подаємо документи за 2019 рік.

    Зверніть увагу, що платник податку має право скористатися правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року до кінця податкового року, наступного за звітним. Таке право не переноситься на наступні податкові роки!!!

    Документи необхідні для отримання податкової знижки на навчання:

  • декларація про майновий стан і доходи;
  • копія паспорта особи, яка подає декларацію;
  • копія ідентифікаційного коду особи, яка подає декларацію;
  • копія паспорта студента;
  • довідка з навчального закладу про період навчання, кількість навчальних місяців, в звітному (календарному) році та суми сплачених коштів за вказаний період;

 

  • копії квитанцій та/або платіжних доручень сплачених за навчання в звітному періоді;
  • довідка про заробітну плату (форма - 3) за звітний період, з обов’язковим включенням сум податків, які утримуються із заробітної плати та суми пільги, якщо є;
  • довідка про склад сімї з органу місцевого самоврядування;
  • копія документу із зазначенням реквізитів для перерахування коштів;
  • заява на перерахування коштів;
  • копія договору про навчання;
  • копія свідоцтва про народження студента.

Копії зазначених документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого Податковим кодексом України.

У разі якщо відповідні витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, платник податків зазначає в податковій декларації лише реквізити електронного розрахункового документа.

 

        Оформити податкову знижку може сам студент (якщо він має офіційний заробіток з якого сплачує податки) або член його сім’ї першого ступеня спорідненості (мати, батько, дружина/чоловік).

       Сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом, протягом 60 календарних днів після подання всіх необхідних документів в органи фіскальної служби.

Нагадуємо, що за безоплатною правовою допомогою можна звернутися до Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Чортків, вул. С. Бандери, 20; тел.: (03552) 2-09-50, або бюро правової допомоги за адресами:

м. Борщів, вул. Шевченка, 20 а, тел.: (03541) 2-28-80;

м. Бучач, майдан Волі, 1, тел.: (03544) 2-11-26;

смт. Гусятин, вул. Суходільська, 7, тел.: (03557) 2-18-90;

м. Заліщики, вул. С. Бандери, 38, тел.: (03554) 2-21-33;

м. Монастириська, вул. Шевченка, 12А, тел.: (03555) 2-12-72.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь